Sunday, August 21, 2011

Nanah keluar dari zakar


SAYA mengalami keradangan pada alat sulit iaitu saluran kencing mengeluarkan lendir seakan-akan nanah yang berwarna kuning cair. Apabila saya saya membuang air kecil, saluran berkenaan terasa pedih. Adakah ini petanda saya mengalami penyakit kelamin?
MOHD GHAIDZAIR
Kota Damansara, Selangor




Salur kencing lelaki berbeza daripada salur kencing perempuan. Untuk perempuan, air kencing saja yang keluar daripada salur kencing. Bagi perempuan yang ejakulasi ketika klimaks, air mazi (cecair daripada pepundi bersebelahan salur kencing perempuan) keluar menerusi salur kencing perempuan.
Untuk lelaki air kencing, air mazi dan air mani keluar melaluinya. Jika salur kencing mengalami keradangan dan mengeluarkan cecair seakan- akan nanah, ia kemungkinan mengalami jangkitan.

Jangkitan itu mungkin berjangkit daripada faraj, mulut atau lubang najis akibat seks rambang tanpa perlindungan (ada juga terkena jangkitan walaupun menggunakan perlindungan).

Sekalipun anda tidak melakukan hubungan seks, ia turut boleh terjadi kerana kuman di dalam pundi kencing. Penyakit ini kebiasaannya adalah jangkitan Gonorrhea atau jangkitan kuman virus Chlamydia.

Jika anda melakukan seks rambang, sama ada memakai perlindungan atau tidak, ada kemungkinan masalah yang anda alami akibat jangkitan penyakit kelamin.

Jika anda masih aktif melakukan hubungan kelamin dengan pasangan lain, termasuk isteri anda, kemungkinan mereka semua boleh dijangkiti penyakit terbabit.

Jika perempuan itu terkena jangkitan, kemungkinan perkara itu tidak disedari kerana tiada simptom bagi wanita. Jika ada, mungkin pada kemudian hari apabila mereka keguguran atau mengalami kesakitan di bahagian sistem reproduktif dalaman yang kronik.

Penyakit ini dikenali sebagai ‘PID’ atau ‘pelvic inflammatory disease’. Anda patut berjumpa doktor secepat mungkin jika mendapati ada yang tidak kena dengan salur kencing anda.

Jangan abaikan, jangkitan itu boleh melarat dan menjangkiti organ dalaman seperti pundi prostat atau buah zakar.

Jika ini terjadi, anda boleh mandul. Saya cadangkan anda berjumpa doktor secepat mungkin untuk menjalani pemeriksaan dan menerima rawatan sewajar.

311 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 311   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Sama seperti saya

Anonymous said...

Saya pun baru kena..agak tertekan

Anonymous said...

saya nak tanya klinik biasa kita boleh pegi periksa ke....saya pun dah jadi macam tu..tapi cecair dia warna putih tak kuning...bila kencing pedih sikit ...lepas kecing pedih tu hilang..tapi saya rasa tak selesa sebab terasa bende tu terkeluar sendiri...

Anonymous said...

salam... sya nak tanya... kemaluan sy ade keluar cecair seperti nanah... tapi semasa sy kencing tiada rasa sakit... boleh dijelaskan kenapa?

Anonymous said...

Sy pn sama..sblum ni pernah kena..slpas p klinik ok hilang..skrg jadi balik..xselesa n rasa takut..kalau pakai seluar dlm..blh kate pnyak lendir yg mnyerupai nanah 2 terkena pada seluar dalam..sy nk cpt2 baik ke kelinik bik or ke hospital..masalah ke hospital ni malu sikit nk cakap apa yg kita sakit..tolong bantu sy..

Anonymous said...

Sy pernah juga tapi skrg sudah hilang, kalau dulu risau sampai menganggu kerja seharian kerana rungsing teramat sangat. Boleh hubungi sy...caranya biar sy yg hubungi anda sila tinggalkan nombor talifon anda dibahagian komen dibawah.

Anonymous said...

Sy br mndpt tanda2 ni semlm, zakar sy mgeluarkan cecair seperti nanah. Apabila buang air kecil, Sy terasa pedih pd salur kencing. Esok sy br nak cek d klinik. Doakan sy smg dpt pulih seperti sediakala. Jika ada prkongsian ttg mgubati sakit ini. Blh emelkan ke coffeesusu@gmail.com.(syah)

Anonymous said...

0199848345

Anonymous said...

0192634001

Anonymous said...

Saya pn baru mengalami 2 hari lepas, cecair tu warna putih, kalu cecair tu nak keluar memang ada rasa sakit sikit. Kencing pn kdg2 rasa sakit. Baru td saya jumpa doktor. Mereka ambik darah, tnggu keputusan darah 2 mggu akn dtg, pastu tadi ada injection yg terlampau sakit d punggung. Rasa nak pitam tahan.. Tapi mereka cakap lepas injection akan pulih. Dia org ada bgi antibiotik yg mana lepas makan kena bediri satu jam, kalo x kompom akan muntah.. Dengan unary alkanizer utk lawas kencing. Kena letak tisu pada kemaluan sebab cecair tu akn keluar, ada bau. Jdi saya sarankan cepat2 jumpa doktor.

Anonymous said...

0177446410.. Msg sy scpatnya

Anonymous said...

Me too.. 0193774770

iLhAm sI PuJAnGGa said...

0126798697@+6581523915

Anonymous said...

0175174750 plaz bantu?

muhamad shafi said...

0193351304

muhamad shafi said...

Mmg kene jumpa doktor jugak ke? Klu g beli ubat kat farmasi x boleh ke?semua klinik ade ke injection tu..

Anonymous said...

aduh dah dua kali sy kne...adkah sbb perempuan tu selalu penah main dengan orang lain...atau dia pnya xcuci betul2...ada cara lain x slain dari jumpa doktor..

Anonymous said...

0173042575

Anonymous said...

hubungi saya 0178784077

Anonymous said...

Sy perlu kan bantuan anda.
0177481902

Anonymous said...

sy jgak...0124797569

Anonymous said...

0124797569

Haziq Hakimi said...

0173294714

Haziq Hakimi said...

0173294714

Haziq Hakimi said...

0173294714

Anonymous said...

0175955569

Anonymous said...

Baru jadi dua hari lepas...cecair keluar sndiri penuh melekat kat seluar...cmna nak atasi...malu nk jumpa doktor.

Anonymous said...

0173463172 tolong saya :(

Anonymous said...

bro nk kos rawatan brapa...sya pn bru kna ja nie...

Anonymous said...

Cm ner nk wt erk lau cm ni.tnpa prlu jmp doktor

Al Hafiy said...

0132933113

Anonymous said...

Please tell me 0123104896

Anonymous said...

01112401013

Anonymous said...

0193545971..tlg bgtau scpt mgkn kwn.trima kasih

Anonymous said...

011 29243185 saya juga memerlukan bantuan..harap dapat hubungi saya secepat mungkin...cecair kuning yg keluar tu sangat merimaskan fikiran saya...

Anonymous said...

Pm me pls. Ada penyakit yg sama jg. 017-7656454

Anonymous said...

X ada ke cara lain selain berjumpa doktor?

Anonymous said...

Sy pn ngalami bnda yg sma..tlg bg tahu cra utk merawat skit sperti ini..0148881355. .trima kseh

mohd danil said...

Saya pun mengalami masalah sama ...dalam 2 hari INI...harap dapat membantu ...0172397124..Terima Kasih

Anonymous said...

Saya pun ada masalah yg sama 013759870. Tlg sy

Anonymous said...

Maaf no sy 0137598760.tlg sy

Anonymous said...

Saya mrngalami masalah yg sama. hubungi saya segera 0122771575

muhammad amley said...

jika boleh membantu boleh hubungi saya 0126423697.. sama seperti masalah di atas

Anonymous said...

please hubungi sy 0137700170

Rah Kicap said...

0145156624

Tuan Muda said...

Jika blh bantu tlg hubungi sy 0133998951 .. Dah 3 mggu sy mcm ni.

Tuan Muda said...

Tlg hubungi sy boss .. Dah 3 mggu jadi mcm ni.. 0133998951

Tamil Arasan said...

Saya pun mengalami masalah yg sama...tlg sy jugak 0122785265

luqman faiz said...

Saya pon sama tolong saya..01115793113

Topic Johns said...

Sy da lama kene,dah 3 kali g cek darah sume to result negative,bila dpt
Suntikan dan ubat hanya bertahan 6 bulan je ,lepas tu dtg blk ,wlaupon x melakukan sex ,,buntu 0172715583 Atau marks_42@yahoo.com

gabanz nieez said...

tolong pm no sya 0125313121

gabanz nieez said...

tolong pm no sya 0125313121

Anonymous said...

0134682293..bro tlg pm bru kna ni...

Anonymous said...

bro tlg pm no...bru kna ja mnggu ni...0134682293

Anonymous said...

Tlong pm...012906752

Anonymous said...

Tlong pm sy bosss...
0129026752

Anonymous said...

Kt kl ada satu klinik boleh buat injection..berkesan..dua hari dh kering nanah tu

Anonymous said...

SAYA SENASIB , check smua result negative aids,negativ hiv,negativ gonorea , negative ulser , tiada ketumbuhan dalam darah , tapi tetap keluar sampai sekarang , dah 5 bulan kot. check pasangan punya pn smua negative. jika bleh bantu , call saya ... 01140246661

Anonymous said...

asssalamualaium..di kl klinik mana yg boleh mengubati penyakit yg sama..harap ada sudi membantu..
0192330609




Anonymous said...

asssalamualaium..di kl klinik mana yg boleh mengubati penyakit yg sama..harap ada sudi membantu..
0192330609

Mj said...

Sy rasa sebab musim panas kot.
Sy pun sama bermula dengan kencing kuning dan pedi. Dari hari itu asyik keluar benda putih, kdg2 tekan kepala keluar byk.
Slps sminggu sy jmp doc, dia cek air kencing xde penyakit pon.
Dia bg ubat lawas kencing dan antibiotic nme dia bactrim.
So far dah sebulan ok. Tp slps bgn tidor lubang melakat, dan kadang kluar bnda putih jernih, tp bila tekan kepala, dah xde dah. Doc kata ini jangkitan dlm sluran. Lame2 ok la kot. Insya Allah

IZZAT AKMAL said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

tolong urgent sgt 0166909009 (edgy)

Anonymous said...

Tlong saye plezz
0173674220

Azharul zulqarnain said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Sy bujang....dah terkena masalah ini....saya tidak main dengan mana2 orang tetapi sejak 2 hari ini bila buang air kecil....air kencing pekat, sedangkan sy byk minum air kosong....lepas 2 hari bila sy buang air kecil salur kencing sy rasa pedih...........adakah antibiotics itu jual dimana mana farmasi ?.......sebab biasanya antibiotic dalam kawalan....

Anonymous said...

nasihat utk semua. rela malu dan tanggung risiko. bende nak pkai lama kot. tebalkan je muka jumpa doktor

Anonymous said...

Boleh bagi nama klinik tu bro

Anonymous said...

bro urgent call segera 0195534535

prince e-man said...
This comment has been removed by the author.
prince e-man said...
This comment has been removed by the author.
prince e-man said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Salam bro tolong saya .. saya baru kena 0193463122 tolong sgt dawn gile ni

Anonymous said...

Tolong bro bg nama klinik atau call aku tlg ssh hati ni 0193463122

Anonymous said...

0193579960

Hafifi Hafiq said...

Pergi jumpa doktor pakar jalan terbaik. Standby duit je utk ubat. Sbb ubat dia mahal. Skadar perkongsian :)

Anonymous said...

Tolong saya juga....0148292160

Anonymous said...

Plezzz tolong saya 0148292160

Anonymous said...

Plez la tolong saya....rasa sedih dan risau jer...01112401193

Anonymous said...

Plez la tolong saya....rasa sedih dan risau jer...01112401193

Anonymous said...

tlong saya 01139152357

from the heart said...

0137581773

Tolong saya

ahmad mirri said...

0148405442.. tlng dah seminggu kena

ahmad mirri said...

0148405442.. tlng dah seminggu kena

Hafifi Hafiq said...

Bro kalau ada kat kl pegi je jumpa pakar sakit tuan. Takpun pergi klinik mntak injection.

saifsaad said...
This comment has been removed by the author.
saifsaad said...

0174490151

SHAMSAIMON SHARUDDIN said...

Tlg....baru kena 0175476770

SHAMSAIMON SHARUDDIN said...
This comment has been removed by the author.
SHAMSAIMON SHARUDDIN said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

0166909009 whtapp (edy) ad ubat..x mhal mcm cost rawatan doctor..standby 50 ringit.. contct sye..sye bgithu jln nye. Oky..

Azmin said...

Bukan men2 . Encik eddy ni betol2 bantu sye..2 week sye daa oky..bersyukur jumpe encik eddy ni. Sesiapa yg dh contact en.eddy percya la..jgn ragu2..dia mmg guide sye smpai sye sembuh. Thnks en.eddy.

dinz lee said...

bole tau x cara nk cpt sembuh??..

Anonymous said...

Keluar keputihan atau nanah dari kemaluuan adalah dikenali sebagai gonorrhea atau chlamydia. Ia berlaku kerana seks yang tak selamat. STD lah maksudnya, kencing pun panas dan pedis, kadang kadang sakit dan nanah atau putih tu keluar sendiri kan.

Ini boleh dirawat :

1. Jumpa doctor , jgn malu.
2. Doktor biasanya akan berikan antibiotic, samada suntikan atau kapsul bewarna hijau ( Cephalexin) selama satu minggu.
3. Ingat ye, bila badan kita dah diberkan antibiotic, maka haruslah anda habiskan antibiotic walaupun dah sembuh, sebab bakteria ni masih ada di tubuh, jika anda tak habiskan,badan anda akan "tolak" antibiotic, susah tu, nanti kena ambil antibiotic level 2 pula.

Eddy said...

Salam sejahtera semua sya eddy tidak lagi menjual ubat yg tersebut kerana ubat yg ad pada kmi slah pada sisi undng2 dn kurang jelas ttg ubatn2..sila jgn contact kami dn bertnya kan ttg ubat tersebut. Kami ingin memohon maaf diatas kesilapan kami.jika anda mempunyai sakit.seperti diatas sila laa terus berjumpa dgn doctor...terima kasih.

syafiq azizan said...

0194444438 tolong sy, sy bru alaminye seminggu

wan shafiq said...

01122246206

A said...

0148302868 boss tlg msj/ hubungi sy untk merawat mcm mana

Umai Zero said...

0122010467 tlg bgtau cmne nk rawat..brp kos..aye pon bru kne..

Umai Zero said...

0122010467 tlg bgtau cmne nk rawat..brp kos..aye pon bru kne..

Umai Zero said...

0122010467 tlg bgtau cmne nk rawat..brp kos..aye pon bru kne..

Mohd Nur Hafiz Mat Azmin said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Nur Hafiz Mat Azmin said...

0123395443 urgent..sms ye

Anonymous said...

Kena gak ke? Aku baru kena ni...buntu..

Anonymous said...

Sya juga mengalami nya mohon sesiapa bantuan 0146775810

Putra Zulfaqar said...

0149734532. Urgent baru kene.

Aiman Ashrani said...

Tolong sy juga 0133105297

Aiman Ashrani said...

Tolong sy juga 0133105297

nash burn said...

01110755653

Anonymous said...

01131857618

Azmi Mohd said...

0122225992 urgent!!

mind fadhil fadhil said...

Bro tlong bro i need ur help baru je jadi nie 0196902869

Min Apiz said...

0127483097 bro..tolong sy..sbb bru je jadi 2 hari lepas

khirul naim said...

01129450890 tlong sy jgak...

khirul naim said...

Tlong ye ni no tel sy..01129450890

khirul naim said...

Tlong ye ni no tel sy..01129450890

khirul naim said...

01129450890 tlong sy jgak...

Unknown said...

Pm pls 0178255465 whtsap pun boleh

Unknown said...

0178811576 saya nak tahu ubat untk kemaluan keluar nanah..

Anonymous said...

Tolong saya juga bro . 0168348274

wawan said...

Tolong saya bro urgent 0178714026

wawan said...

Tolong saya bro...0178714026 kat mana klinik tu

DangerManX said...

Bro tolong... 017-474 0528

Anonymous said...

Saya baru kena 2 hari lepas. Tolong bantu saya
0138341324

farhan izzat said...

Sy bru kena dlm 3 ari..0178432423..wssap sy..tolong saya..

Unknown said...

Wasap saya boleh... 0176475922

Anonymous said...

wassap sya boleh??..bru kena ni..pedih bila kncing..011-2622 1015

dear franks said...

tolong org susah..rimas n down ni...
0198948784

dear franks said...

apa cerita dari n selepas pergi klinik?

Nizam Yunos said...

Saya sudah kena dlm 2 hari... 0172591240

Dellany May said...

pm 0129188001

Unknown said...

Sye bru kena. Whatsapp sye 0173014947. Atau mecej or kol 0149249681

Zack Pahang said...

Sye bru kena. Whatsapp sye 0173014947. Atau mecej or kol 0149249681

Aizat Xavier said...

sya baru kene tolong whatsapp sya 0174665378

Shahrizal Hakim said...

0197221948 mntak tips

Shahrizal Hakim said...

0197221948 mntak tips

zul kifli said...

0193642614

TEDx Sydney said...

Saya Pun Baru je Kena benda mcm ne , dah masuk dua tiga hari dah, nak kencing sakit.giler, bila nak tidor asyik keluar je nana tue aiyo apahal tue ya , aiyoyo, tahan jelah , tepaksa lah ambik cuty kerja , ne hari , apa masalahnya ya , adakah saya terkena jangkitan kuman dari pompuan lain, takkan gf saye tue curang , terlintas dlm fikiran saye , perna ker dya main dngn laki lain, dah banyak kali saya bagitaw dya , dah tak mengaku, mustahil pompuan nak mengaku perna main dngn laki lain., hrmm sabo jelah, da skrng aku dah g hospital,., nty ade apa2 maklumat ,saye bagitaw je

TEDx Sydney said...

Masalah zakar keluar nana, ? Boleh minta bantuan kalau ada ubat2 tradisional boleh ubat sakit2 mcm ne , bagitaw context je Whatsapp 0162417564

TEDx Sydney said...

Adoii mcm mana lah ne skrng , girlfriend saye pun kena mcm ne , mcm mana ya naj taw penyakit ne datang dari mana ya :( ,.adoi sakit giler weyh nak kencing., nak nangis pulak sakit smpai tak tahan, sakit giler adoi takda ubat ker yang boleh sembuh cepat ,setakat ubat hospital mana boleh pakai, hanya untuk tahan sakit je, aku nak Sembuh cepat lah :( , help meh... :'( sangat sakit , nak kerja tak senang , rimas ,

TEDx Sydney said...

Hello, nak bagi info jap, saya dah p hospital, dah check, memang dah kena siflis , entha datang dari mana penyakit ne, dlm fikiran saya pun, dh agak pun gf saya tue ade perna main dgn lelaki lain, bengangnya , lelaki tue yang jangkit gf saye , aiyo tak sedar2 , saya pulak jangkitan mcm ne., sengsara gila nak kencing , allamdulilah dah doktor bagi ubat entah ape nama , ubat hospital je ,untuk tahan sakit , kwn lelaki saye pun kena juga ,entah mcm mana boleh terjangkit aiyo , so skrng kwn ajak p klinik , nak minta jarum supaya cepat sembuh, muda mudahan ya allah ,.nie lah dugaan allah dah bagi kat kami, terlampau nak bebas ,kan dah kene .huh., sabo jelah ,

Mohamad Faiz said...

0173649543. Whatapp pon bole.. x rase pedih. Tp lendir putih. X pasti ap itu.. then seluar dalam basah sahaja. Baru kene dalam seminggu

Anonymous said...

Pm me plss 0175085184 urgent..

Unknown said...

Ubat mkn ke? Atau enjection?

Prince Rievera said...

Ubat mkn ke? Atau enjection?

Muiz Fitri said...

Pm me 0142287980

Muiz Fitri said...

Kat mne tu bro 0142287980

Muiz Fitri said...

Bro klinik mane pgi?

FAIDHI ZAKARIYAH said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Firdaus Daus said...

Pm me 011 16216957

Mohd Firdaus Daus said...

Pergi klinik senang jew.. kena injectsion sekali kat bontot pas too kena byr 100 sekali ubt2..

Mohd Firdaus Daus said...

Pegi jew mna2 klinik bro.. klau lmbt nti penyakit too merebak bro.. padah nti.. ckp jew klau nk kencing sakit.. da jmpe doktor bru ckp keluar nanah too..

Lawrence Lawlin said...

Pm me 01116463986

Lawrence Lawlin said...

Pm me 01116463986

Knz. Niezam said...

0177095175 pm me

Knz. Niezam said...

0177095175 pm me

itsrealdanial said...

0102528751

Anonymous said...

01112605394

Unknown said...

0129052987 tolong hubungi saya..saya baru kne dlm 2 hari ni

Anonymous said...

0164768258 plos bro

Alangkah Baik said...

pergi klinik kerajaan...ubt free...suntikan pon free...tpi klu dh kne kne sekli jgn wat lgi....sbb ssh nk rawat nti...

Alangkah Baik said...

pergi klinik kerajaan...ubt free...suntikan pon free...tpi klu dh kne kne sekli jgn wat lgi....sbb ssh nk rawat nti...

Aizie Shazwan said...

017-7503506 plizz bro

Boy said...

Org kelantan boleh contact sy. Sy bantu.

Boy said...

Org kelantan boleh contact sy. Sy bantu.

Anonymous said...

please... need ur help
ni num saya +60126214903

Sky Blue said...
This comment has been removed by the author.
Sky Blue said...
This comment has been removed by the author.
Sky Blue said...
This comment has been removed by the author.
Sky Blue said...

Aku bujang wey , nk kata aku penah seks xpenah budak bujang la , aku terlalu jaga kemaluan aku sendiri kot tapi tetiba pagi tadi waktu puncak kaum adam konek tgh stim tetiba keluar air seakan nanah aku benggong jap smbil basuh kemaluan sendiri dgn mengurutnya sekali mcm boleh kena tapi time kecing konek xrasa pedih dan gatal...mcm mana boleh jadi sedang status masih beteruna...xp la jap ag g check la kt doktor kalau ad ubat lain bgthu la...risau aku sey

Sky Blue said...

Aku bujang wey , nk kata aku penah seks xpenah budak bujang la , aku terlalu jaga kemaluan aku sendiri kot tapi tetiba pagi tadi waktu puncak kaum adam konek tgh stim tetiba keluar air seakan nanah aku benggong jap smbil basuh kemaluan sendiri dgn mengurutnya sekali mcm boleh kena tapi time kecing konek xrasa pedih dan gatal...mcm mana boleh jadi sedang status masih beteruna...xp la jap ag g check la kt doktor kalau ad ubat lain bgthu la...risau aku sey

ZanMohdVEVO said...
This comment has been removed by the author.
ali azhar said...

please pm saye 0137573165

ali azhar said...

0137573165 pm please

ILmie Hamed said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

0196445671

ILmie Hamed said...

tempat saya ada jual ubat kencing bernanah tapi agak mahal sikit, tapi saya makan baru 2hari dah tak keluar nanah lagi, sebelum ni dah macam2 ubat makan tapi tak ada kesan.. apa2 boleh whatsapp sy 0174566400

ILmie Hamed said...

tempat saya ada jual ubat kencing bernanah tapi agak mahal sikit, tapi saya makan baru 2hari dah tak keluar nanah lagi, sebelum ni dah macam2 ubat makan tapi tak ada kesan.. apa2 boleh whatsapp sy 0174566400

ILmie Hamed said...

tempat saya ada jual ubat kencing bernanah tapi agak mahal sikit, tapi saya makan baru 2hari dah tak keluar nanah lagi, sebelum ni dah macam2 ubat makan tapi tak ada kesan.. apa2 boleh whatsapp sy 0174566400

Unknown said...

0172451536...bro...tolong call atau whatsapp saya secepat yg mungkin..dah seminggu saya kena nie..mcm mana nak ubati nya...pleasee tolongg

ILmie Hamed said...
This comment has been removed by the author.
ILmie Hamed said...

terima kasih pada yg dah whatspp sy tanya pasal ubat yg sy makan, sy x boleh jamin 100% smua org akan pulih, tapi sy cuba pada diri sy insyaallah menjadi, saya cuma boleh bantu beli dan tolong pos ubat tu, whatspp sy 0174566400

Man Wayne said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

saya pun sama..before ni pernah kena.. inject bontot terbang rm100 .ni kena balik rasanya saya xda pun main perempuan.. mungkin betul doc tu cakap.. td g injet dh naik rega rm110 huhu

Anonymous said...

saya pun dh 2 kali kena.. huhu td baru inject bontot..
Dah lh tgh deman huhu

Anonymous said...

saya dh 2 kali kena.. last ni xda buat seks pun kena tp dh injection hilang rm110 ubat tu berkesan lh..

dh lah kena waktu deman panas sejuk dan berpeluh huhu


nk kan guide boleh whtspp saya

01114612008

Anonymous said...

apa berita bro

Anonymous said...

kena injection dua2 bro.nanti kena balik jika inject sorang

Anonymous said...

jom kita sembang sini 2016
http://braderlovetoo.blogspot.my/

Anonymous said...

oh kena habiskan erk bro.. nice info

Anonymous said...

Ak kena da seminggu.... Smlm baru g check... X tahan worr... Nanah n darah keluar jer... Nak kencing sakit... Huhu...

Anonymous said...

sy pun bru saja harini kene.. ingatkn ape pedih2. rupanya nanah keluar dari hujung kemaluan sy.. boleh bantu sy.. 0102955688 (afat)

ILmie Hamed said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Baru kene 3 hari, asal kencing je pedih. Tak boleh tahan wo.
Any suggestion which medicine i should take, or go hospital?

Anonymous said...

0132632635.. pm me please

Man Wayne said...
This comment has been removed by the author.
ILmie Hamed said...

Ubat dia mahal sikit tapi insyaallah bleh baik, daripada beli ubat murah 3,4 Kali blm tentu berkesan, dah ramai oder pos laju 1,2 hari dah bleh smpai, apa2 whatspp sy 0174566400

Rastajoe dino90 said...

Klinik mane tu

Rastajoe dino90 said...
This comment has been removed by the author.
Rastajoe dino90 said...

Mahal berape

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 311   Newer› Newest»