Saturday, July 14, 2012

Maksud disebalik tangisan bayi

Tangisan bayi selalu dapat kita dengar, tak kira siang malam, tak kira tempat.


Kadang-kadang tu, tengok mak bapak baby tu buat macam macam untuk bagi baby dia tak menangis,bagi minum susu, bagi belahak, dodoikan dalam buaian, bukak baju (mungkin sebab baby tu panas), tukar lampin la, bacakan surah yasin dengan ayat kursi la tapi tak berhenti jugak. 


Lagi stress kalau tangisan baby tu mengacau ketenteraman orang lain contohnya dekat shopping complex ke, dalam library ke, kat kenduri kawen ke, tengah tahlil ke dan seangkatan dengannya. 


Kadang kadang hati mak bapak jugak kecewa sebab tak dapat faham apa yang anak dia cuba sampaikan dekat dia.


Sila lihat video di bawah ini, jawapannya ada di dalam video tersebut.


video
atau



p/s: kalau kalau korang termiss information ni, formula ni cuma berkesan terhadap bayi yang berumur kurang dari 3 bulan.